Digital dannelse er centralt og yderst relevant for børn i dag. Sociale medier og brugen af internettet er for mange børn en stor del af deres hverdag. Men hvordan agerer man som barn i en parallel verden, som selv voksne kan have svært ved?  

Fælles indsats for digital dannelse

Med vores oplæg tager vi udgangspunkt i, at vi ser digital dannelse, som et kollektivt ansvar. Derfor vil vores oplæg være målrettet både forældre, lærere og elever.  Vi vil på baggrund af teori og praksiseksempler være med til at facilitere muligheden for at skabe en fælles indsats for digital dannelse på jeres skole.

Digital dannelse er et kollektivt ansvar

I den offentlige debat bliver ansvaret ofte placeret hos skoleverdenen. Det er deres opgave at lære børnene, hvordan og hvornår man er digitalt opdraget. Digital dannelse er en kompleks opgave, som vi mener er et kollektivt ansvar. Medier, uddannelsesinstitutioner og ikke mindst forældre, må være med til at løfte det ansvar. I vores oplæg vil vi gennem teori og praksiseksempler få forældre, lærere og unge til selv at tage deres del af ansvaret. Sammen skabes et fælles grundlag for, hvordan man fremadrettet kan forholde sig til de daglige digitale input.

Hvad får du med hjem?

  • Indsigt i hvad digital dannelse er
  • Indblik i børn og unges digitale liv
  • Indblik i de normer og kulturer der er blandt unge
  • Viden om flertalsmisforståelser
  • Redskaber til at skabe gode digitale normer blandt unge

Book et oplæg

  • Oplæg til samlet forældregruppe på årgangen eller klasse. Varighed: 2 timers oplæg med tid til samtale og spørgsmål.
  • Oplæg for børn og unge kombineret med efterfølgende oplæg til forældre. Vi kommer ud i klassen og holder et oplæg om digital dannelse og afdækker de unges digitale vaner. Oplægget varer 1,5 time og bliver efterfulgt af 2 timers oplæg til forældrene på en efterfølgende aften.

Book her